Datos personales

Mi foto
Llíria, València, Spain
Primer Premi de Prosa Literaria a l'Ajuntament de Llíria 2012 per "Les Campanes de Sabel·la". Primer Premi del Certamen de Narrativa breu de l'Ajuntament de Valencia 2006 per "Fumata Blanca". Segundo Premio Cartas de amor del Ayuntamiento de Valdemoro 2012 por "Hola y adios". Primer Premi Universitat Florida concurs La Rosa de Paper 2010 per "Les tutel·les d'Adelina". Segon premi de la fundació Sambori 2011 per "Els alacrans". Primer Premi en el concurs de contes no sexistes de l'Ajuntament de Llíria 2008 per "Nina la maxote".Primer Premi en el concurs de contes no sexites de l'Ajuntament de Llíria 2009 per "Tres eren tres". Premiats a l'Ajuntament de Llíria "Conilla blanca, conilla negra" 2004, "La figuera de Tonet" 2005, "Tonet i el gos" 2007, "Història de les dos Maries" 2007, "La montanya de Sant Miquel" 2008, "El primer dia de juliol" 2009, "La Consolota" 2009, "Ón aneu, d'ón veniu?" 2011, "L'assamblea de l'hort" 2011, "Mon tio Gorgó" 2012.

viernes, 4 de mayo de 2012

L'home informat

Que mati tan afaenat he portat: M'he alçat un poc tard, només he tingut temps de prendre un café en casa; corrent he anat a agafar el metre per  anar al treball; tot el matí molt aqueferat, entre clients i caps no he pogut donar una ullada al periòdic i informar-me del que passa en el món; un home ben informat val per dos, o per tres, o per quatre, o ves tu a saber per quants.
A l'arribar a casa a l'hora de dinar, he posat la televisió, vull informar-me, aprete el botó del comandament a distància: primer canal, programa del cor de les entreteles o el que siga; fulaneta es gita amb menganet i el seu marit no ho sap, o si que ho sap però li dóna igual, i fa com que no s'assabenta; no m'interessa; aprete el botó, canvi de canal, ací em venen un cotxe preciós, meravellós, cosa única, que té mil "pijeries",que si ho compre seré l'enveja de tot el món, que val un pastó, però que em van a donar tantes facilitats per a pagar-ho que ni em vaig a assabentar, a més quan em munte en ell seré el més feliç dels mortals; no m'ho crec, aprete el botó, canvi de canal.
Apareix una senyoreta guapíssima, meravellosa, escultural, la càmera es recrea en totes les parts del seu cos nu, i una veu diu que si uses la crema que t'aconsella, seràs així de guapa; la meua dona ja va arribar tard; ni usant totes les cremes del món podria arribar a tindre el més lleuger paregut a esta senyoreta; no m'interessa, aprete el botó, canvi de canal.
Ara si, donaran les notícies del migdia, el telenotícies:
Primera notícia: La cançonetista que han agarrat amb les mans en els euros, blanquejant diners defraudats a un ajuntament junt amb l'alcalde, els regidors i algun promotor urbanístic; vaja per Déu, esta dona no tenia prou amb les xifres tan altes que cobra per les seues actuacions.
Segona notícia: un muntó de morts en la carretera en accidents de tràfic en l'últim pont;  mentrestant un senyor molt conegut diu que a ell no li agrada que ningú li diga quant deu de beure i com deu de conduir.
Tercera notícia: L'arquebisbe d'una ciutat important no vol que es casen els gais i les lesbianes; que més li donarà si al cap i a la fi ell no pot casar-se ni amb un home ni amb una dona? Serà enveja?
Quarta notícia: El president d'una comunitat autònoma, on ha estat governant  un muntó d'anys, diu que si ix reelegit crearà totes les escoles que fan falta, llevarà les llistes d'espera en la sanitat i farà moltes més coses que no ha sigut capaç de fer en tots els anys que porta governant.
Quinta notícia: En el juí de l'11 M, no sé a qui se li ha ocorregut que cal desenterrar els morts, per a esbrinar que classe d'explosiu els va matar. Pobres morts, com si no tingueren prou de ser morts sense voler ser morts Per què no els deixen, almenys; descansar en pau?
Sexta notícia: La princesa ha donat a llum a la seua segona infanteta. Que bé, ja tenim rei, reina, príncep, princesa, duc, duquesses, infants, infantetes i la mare que...
Arriben els esports: Un futbolista estranger que cobra un muntó de milions per jugar, ha ficat un gol tan extraordinari que segur que passarà a la història del futbol i es recordarà per molts anys. I pense jo: és que quan faig el meu treball, ho faig bé i em paguen, he de passar a la història per això.
Arriba l'home del temps: Menys mal, diu que demà farà bon temps, que no plourà.
Apague la tele; crec que demà tampoc compraré el periòdic, però... i la televisió? Tampoc connectaré la televisió
                                                                              07/ 05/2,007

No hay comentarios:

Publicar un comentario