Datos personales

Mi foto
Llíria, València, Spain
Primer Premi de Prosa Literaria a l'Ajuntament de Llíria 2012 per "Les Campanes de Sabel·la". Primer Premi del Certamen de Narrativa breu de l'Ajuntament de Valencia 2006 per "Fumata Blanca". Segundo Premio Cartas de amor del Ayuntamiento de Valdemoro 2012 por "Hola y adios". Primer Premi Universitat Florida concurs La Rosa de Paper 2010 per "Les tutel·les d'Adelina". Segon premi de la fundació Sambori 2011 per "Els alacrans". Primer Premi en el concurs de contes no sexistes de l'Ajuntament de Llíria 2008 per "Nina la maxote".Primer Premi en el concurs de contes no sexites de l'Ajuntament de Llíria 2009 per "Tres eren tres". Premiats a l'Ajuntament de Llíria "Conilla blanca, conilla negra" 2004, "La figuera de Tonet" 2005, "Tonet i el gos" 2007, "Història de les dos Maries" 2007, "La montanya de Sant Miquel" 2008, "El primer dia de juliol" 2009, "La Consolota" 2009, "Ón aneu, d'ón veniu?" 2011, "L'assamblea de l'hort" 2011, "Mon tio Gorgó" 2012.

jueves, 3 de mayo de 2012

El somni

A Mariano i a la seua dona li havien fet un complot, entre la seua nora i la seua consogra els posaven mil impediments perquè veren el seu nét. A casa del seu fill no podien anar, allí no eren ben rebuts per la seua nora, el seu fill callava i admetia; Mariano pensava que el seu fill era un sinagües, però no liu deia per a no interferir en la relació del matrimoni. A pesar de tot Marino es moria de desitjos d'agafar al seu nét en braços i poder besar-lo.
Un dia mentres la seua nora i el seu fill estaven treballant, va veure com la seua consogra treia el xiquet de passeig; el portava en un cotxet, es dirigia a un parc que hi ha prop de sa casa; una vegada en el parc es va assentar en un banc a "cotorrejar" amb altres dones que havien tret a passejar els seus xiquets. Va ser el moment en què va aprofitar Marino: es va acostar sigil·losament al cotxet del seu nét, quan la seua consogra no el veia, va agafar el xiquet en braços i va començar a besar-lo.
En eixe moment la seua consogra es va donar compte del que estava fent Mariano i va començar a cridar:
-  A mi, socors, que em roben el xiquet!
Van acudir les altres dones, la gent que passava pel parc i fins a un parell de guàrdies que hi havia prop.
Mariano, precipitat, va deixar el xiquet en el cotxet i comença a córrer; el va seguir tota la gent, cada vegada el seguia mes gent, fins que va arribar al portal de sa casa i aconsegui ficar-se dins; va aguaitar pel balcó i va veure una gran multitud a la porta de sa casa, periodistes, flases i càmeres de televisió i policies, molts policies, tots esperant que isquera per a detindre'l.
Mariano no s'entregava facilmente: es va pujar al terrat i va anar botant de casa en casa fins que va arribar als afores de la ciutat, després el camp, la muntanya i allí es va refugiar en una cabanya de fusta i en ella va estar uns quants dies sense eixir, sense menjar, sense beure, fins que la policia el va trobar.
Ja el portaven emmanillat per a jutjar-lo  i quan es va trobar davant del jutge, va voler defendre's dient que no era cap delicte el que havia fet, i va voler dir-ho en veu alta, tan alta que pegà un crit i es va despertar.
La seua dona, que estava adormint el seu costat es va despertar i li va preguntar:
- Què et passa Mariano?
I Mariano va dir:
- Res, ha sigut un somni, o potser, només a mitges.
                                                                                                18/10/ 2.009 

No hay comentarios:

Publicar un comentario