Datos personales

Mi foto
Llíria, València, Spain
Primer Premi de Prosa Literaria a l'Ajuntament de Llíria 2012 per "Les Campanes de Sabel·la". Primer Premi del Certamen de Narrativa breu de l'Ajuntament de Valencia 2006 per "Fumata Blanca". Segundo Premio Cartas de amor del Ayuntamiento de Valdemoro 2012 por "Hola y adios". Primer Premi Universitat Florida concurs La Rosa de Paper 2010 per "Les tutel·les d'Adelina". Segon premi de la fundació Sambori 2011 per "Els alacrans". Primer Premi en el concurs de contes no sexistes de l'Ajuntament de Llíria 2008 per "Nina la maxote".Primer Premi en el concurs de contes no sexites de l'Ajuntament de Llíria 2009 per "Tres eren tres". Premiats a l'Ajuntament de Llíria "Conilla blanca, conilla negra" 2004, "La figuera de Tonet" 2005, "Tonet i el gos" 2007, "Història de les dos Maries" 2007, "La montanya de Sant Miquel" 2008, "El primer dia de juliol" 2009, "La Consolota" 2009, "Ón aneu, d'ón veniu?" 2011, "L'assamblea de l'hort" 2011, "Mon tio Gorgó" 2012.

jueves, 3 de mayo de 2012

L pluja en la seua cara

Era una pluja inesperada, o tal vegada no. A mitjan de setembre, ja se sap, les tempestats vespertines poden ser inesperades però freqüents; despres d'un caluros matí, no ve malament la frescor d'una pluja vespertina.
Plovia inesperadament, quasi ningú portava paraigua, la gent buscava refugi: portals, tendals de les botigues, bars, ell al contrari, es va quedar al mig del carrer, esperant que la pluja caiguera torrencialment, primer sobre la seua cara, després en la resta del seu cos. Li agradava, li agradava mullar-se la cara de pluja, li havia agradat sempre, li va agradar de xiquet i ara ja setantí li continuava agradant.
Recordava de xiquet, vivint en el poble, els dies de treball en el camp. Eren freqüents les pluges inesperades de tardor. Des del tall fins a la caseta de refugi hi havia un bon tram; mentres son pare i els seus germans corrien, ell caminava, caminava quasi lentament, li agradava mullar-se de pluja, després son pare encenia la ximenera, assecava les seues robes mentres els seus germans l'embolicaven en una manta i li donaven un tassó d'herbes calentes.
Ha arribat a sa casa: la seua roba mullada ha deixat un rastre en el portal, l'ascensor i fins a la porta del seu pis. Fica la clau en el pany, obri la porta, ningú li espera, es lleva la roba mullada, se seca, ningú el tapa amb una manta, es vist de nou, ningú li dóna un tassó d'herbes calentes, s'assenta en una engrunsadora al costat del balcó, la pluja ha cessat.
Si demà torna a ploure, eixirà una altra vegada al carrer; li agrada que la pluja el mulle i sobretot que li mulle la cara.
                                                                                            22/11/2.010

No hay comentarios:

Publicar un comentario